top of page

Osteopati

Helena Söderström


  • 1 hr

    900 svenska kronor

Läkning inifrån - osteopati behandlar roten till din smärta

Osteopati kan hjälpa till att lindra smärtproblem, förbättra rörelseförmågan och återställa kroppens balans. Men det handlar inte bara om att lindra symtom - det handlar om att titta på helheten och ge kroppen de förutsättningar den behöver för att läka och fungera på bästa möjliga sätt.

Se till hela kroppen - inte bara symtomen

Att förstå vad som orsakar smärta och behandla den är min specialitet som osteopat. Men min metod handlar om mycket mer än att bara att behandla symtomen. Min utgångspunkt är att kroppen är en helhet och vill läka om vi ger den rätt förutsättningar.

Individuell behandlingsplan baserad på din hälsa och livsstil

Jag tar hänsyn till en rad olika faktorer vid varje behandling för att förstå vem du är och vad du behöver. Genom att titta på helheten - din livsstil, din kosthållning, din sömn och stressnivåer, liksom dina rörelsemönster och kroppshållning - kan jag bättre förstå vad som kan bidra till dina smärtproblem och hur man kan hjälpa kroppen att återgå till balans och helhet.

För att skapa en behandlingsplan som passar dig tar jag hänsyn till en rad olika faktorer. Bland annat, din medicinska historik och nuvarande hälsostatus, eventuella tidigare skador, mediciner du tar, din kropps mekanik och rörelseomfång, och det övergripande målet med dina besök. Med denna information kan jag skapa en behandlingsplan som är anpassad för dina individuella behov.

Faktorer jag tar hänsyn
till vid osteopatisk behandling

Din biomekanik

Hållningen, balans, fascia och ledfunktion.

Din cirkulation

Blodflöde, lymfvätska och kärlhälsa.

Ditt nervsystem

Hur din kropp tar emot och hanterar stimuli från världen. Stress och trauman.

De psykologiska 

och sociala faktorerna.

Din kost

Din förmåga till näringsupptag.

Vad du kan förvänta dig

Som osteopat kommer jag att ställa frågor om ditt problem, din allmänna hälsa, eventuella mediciner och din medicinska historia. Efter det kommer jag att bedöma din hållning när du står upp, och därefter kommer du få sitta och ligga på en behandlingsbänk. Jag kommer sedan att använda olika funktionstester för att bestämma vilka områden som prioriteras, och behandla dessa områden för att förbättra ditt välbefinnande som helhet. Till exempel kan en person med axelbesvär behöva få ordning på sitt bäcken för att ge axeln optimala förutsättningar.

En vanlig fråga som ofta ställs är hur många behandlingar som krävs. Svaret på den frågan är svår att ge, eftersom det beror på dina individuella behov och typen av besvär. Generellt sett kan akuta problem behöva 1-3 behandlingar, medan kroniska besvär ofta kräver fler. Ibland kan flera behandlingar behövas på kort tid, medan andra personer kanske behöver en behandling per år.

mlipe_240511_8099_webb.jpg

Jag kan hjälpa dig

Det finns flera olika anledningar till varför du kan söka upp en osteopat. Det kan vara för att förebygga problem, behandla akut eller kronisk smärta, ledbesvär, matsmältningsbesvär, bäckenproblem, menstruationssmärtor, artros, stress, postoperativa problem, graviditetsrelaterade problem, eller för att optimera prestation, med mera.

bottom of page