top of page

Djurbehandling

Helena Söderström

Osteopati som djurbehandling

Osteopati är en terapiform som inte bara kan användas för människor, utan också för att behandla djur. Hundar är det vanligaste djuret som behandlas, men andra djur kan också ha nytta av osteopati. Samma principer som vid behandling av människor gäller också vid behandling av djur, men det är viktigt att ta hänsyn till djurets specifika förutsättningar och behov.

Ökar blodflödet och förbättrar rörelseförmågan

Djurens kroppar fungerar på samma sätt som människokroppar, och osteopatiska tekniker som mjukvävsmobilisering, muskeltöjning och ledmanipulation kan användas för att lindra smärta och förbättra rörelseförmågan. Osteopati för djur kan också hjälpa till att öka blodflödet och frigöra spänningar i kroppen.

Vikten av professionell behandling

Som erfaren osteopat inom djurbehandlingar är jag försiktig med hur jag använder teknikerna för att inte orsaka någon skada. Jag har även en förståelse för djurpsykologi och hur man hanterar djur på ett tryggt och respektfullt sätt. Jag ger rekommendationer för behandling baserat på din djurs specifika behov för att hjälpa dem att känna sig glada och friska igen.

Om du har en hund eller annat djur som du tror kan ha fördel av osteopatisk behandling, kontakta mig för rådgivning eller för att boka en tid. 

bottom of page